Прикордонники вшанували пам'ять волинянина Сергія Киричука, який загинув шість років тому

25 Липня 2020, 16:00
Вшанували героїв 1009
Вшанували героїв

Прикордонники вшанували пам'ять побратимів Григорія Горчака та Сергія Киричука.

Обидва герої загинули шість років тому. Сергій Киричук – у боях за пункт пропуску «Маринівка», Григорій Горчак – під час оборони пункту пропуску «Довжанський». Про це повідомляють у ДПСУ.

Спекотного літа 2014-го спроби втримати контроль над державним кордоном давалися захисникам України дорогою ціною. Прикордонники часто перебували в оточені – між російськими регулярними військами з одного боку кордону та російськими гібридними – з іншого. Наших бійців обстрілювали з усіх боків, а вони не могли стріляти у відповідь через російський кордон…

Молодшому сержанту Сергію Киричуку з Римачів Любомльського району було лише 25 років. На Донбас він відправився з Луцького прикордонного загону. В тому фатальному бою прикордонник помітив наближення ворожого танка. Сергій попередив побратимів про небезпеку, а сам укритись не встиг. Він отримав важке поранення і був евакуйований через територію країни-агресора. Життя герою врятувати не вдалося.

Сьогодні в органах Держприкордонслужби, меморіальних комплексах, на могилах та ритуальних майданчиках пам'ять героїв вшанували родичі, побратими, небайдужі українці.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024