Українське підпілля на Волині: «Останній засуджений бандерівець»

01 Листопада 2021, 12:35
Фото Івана Гончарука у справі на опізнання 1228
Фото Івана Гончарука у справі на опізнання

У Будинку культури міста Камінь-Каширський, що на Волині, 12 жовтня 1987 року судили пенсіонера Івана Гончарука. Він постав перед судом як «особливо небезпечний злочинець». 

Хоча насправді, засуджуючи 62-річного пенсіонера, комуністична влада намагалася таким чином втримати свій авторитет напередодні розпаду Радянського Союзу. Більше про це дивіться у другій серії з циклу документальних історичних телепередач «Українське підпілля на Волині» – «Останній засуджений бандерівець».

Детальніше про це також читайте у матеріалі Останній розстріляний бандерівець: «упівця» з Волині судили на Покрову і вбили у 1989 році

Читайте також: Українське підпілля на Волині: «Справа дев’ятнадцятьох»

Довідково: 

Документально-публіцистичний серіал «Українське підпілля на Волині» – про долі простих повстанців. «Українське підпілля на Волині» реалізують волинські документалісти із продакшн-студії «Правда PRO». Проєкт – про війну, яка на території Волині була складною і не вписувалася в стандартну формулу: «наші проти ворогів». Воюючих сторін було багато і нерідко — вороги дружили з ворогами, а друзі воювали з друзями.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024