Ліквідовують музей у Кортелісах

03 Серпня 2023, 15:32
Кортеліси - пам'ятник трагедії цивільного населення 2806
Кортеліси - пам'ятник трагедії цивільного населення
Перш за все Кортеліси – це пам'ятник трагедії цивільного населення часів Другої світової війни. А передмістя Києва, і в тому числі Буча, – це хіба не ті самі Кортеліси?
 

Так, радянська пропаганда надала своє значення Кортелісам. Але що нам заважає сьогодні сказати правду про це місце? 

Що нам заважає говорити правду про те, що рускіє комуністи були першими в Голокості. Ще «позавчорашні молотови», ті, що цілувались, а «сьогоднішні ті самі» перелякані червоноармійці на догоду фашистам-рібентропам знищили євреїв на Волині. 

Так-так, рускі першими почали нищити євреїв. Фашисти їм з лихвою в тих Кортелісах і віддячили. Та аби тільки їм! А потім ще «вчорашні Скабєєві» сказали, що то були українські буржуазні націоналісти.

Та Кортеліси сьогодні повторилися по всій Україні. Коли вирізалося цивільне населення просто для забави. А чи для забави, а чи з метою... І якась вирощена на Волині комуністична безособа закриває музей, ліквідовує її як юридичну особу, замість того щоб досліджувати, множити пам'ять, брати гранти та вирощувати націю.

Це ми? Це українці? Чи то може вагнерівці перетнули кордон через білорусь і увірвались в українське Ратне й почали з музею в Кортелісах.

Скажіть мені, для чого ліквідовувати один з найвідоміших музеїв, забирати в нього статус юридичної особи? А як отримати фінансування, грант, програмні кошти? «Астанавітєсь». Ви, щонайменше, порушуєте законодавство.Одним – децентралізація, іншим – профанація. І я себе питаю: «А де директор музею»? А він в ЗСУ. Оце вибрали момент.  

Я б за таке не проголосував.

***

сторія псяча здавен до тепер непевна

Бо пес то таки собацюра

Не так десь погладив і він тебе вжер

Така вже його псяча натура

Отак і московія в хаосі слів
Усім надовкола клянеться в любові
Та ще нам Шевченко колись заповів
Не вір москалеві,  як псові.
 
Вірш Богдана Стельмаха, та ви і так знаєте.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024