Гастроспадщина: «гриб» – одна з родзинок громади на Рівненщині
Рецепт давньої поліської страви з тертої картоплі.
У Немовицькій громаді, що в Сарненському районі на Рівненщині, зберігають автентичну, давню традицію гастроспадщини й готують таку страву, як «гриб» ще й досі. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Управління культури й туризму Рівненської ОДА.
«Гриб» є однією з родзинок громади, а готують його так: п'ять кілограмів картоплі почистити, помити й натерти на дрібній терці. Зцідити воду, додати три яйця, на олії підсмажити п'ять цибулин, додати сіль, перець на смак. Всю цю суміш перекласти в посуд, де має випікатися «гриб», поставити у вже витоплену піч на три години. Чому «гриб»? Тому що він у печі під час випікання «росте». Окремо підсмажити 0,5 кг сала з двома-трьома цибулинами й, при подачі «гриба» до столу, посипати його шкварками.
Читайте також: На Рівненщині на гастрономічному форумі смакували стравами Полісся та Буковини
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром