Світовий конгрес українців закликає долучитися до проєкту про Голодомор

09 Червня 2023, 11:19
Світовий конгрес українців закликає долучитися до проєкту про Голодомор 582
Світовий конгрес українців закликає долучитися до проєкту про Голодомор

Триває приймання заявок на проєкт Мережі нащадків Голодомору Світового конгресу Українців «Ми пам’ятаємо». Ініціатива покликана документувати свідчення трагедії – радянського геноциду українського народу. 

Організатори закликають молодь доєднуватись, аби допомогти зберегти пам’ять про Голодомор 1932-33 років. Про це повідомили на сайті СКУ.

«Ми хочемо, щоб молодь пам’ятала про правдиву історію Голодомору-геноциду. І [цей проєкт] важливий сьогодні, тому що Росія знову вчиняє геноцид проти української нації — з тих самих причин, з яких вона чинила в 1932-33 роках. Ми маємо багату історію, а вона [Росія] хоче це вкрасти в нас, тому що вона не може пишатися своєю, вона повинна встидатися своєї історії», — зауважила голова глобальної Мережі нащадків Голодомору Оля Сорока.

Участь в «Ми пам’ятаємо» можуть взяти учні 8-12 класів. Школярів запрошують взяти інтерв’ю з нащадком свідка Голодомору та дізнатися про досвід їхніх родин під час цього трагічного періоду історії. 

Читайте також: «В глечику було спригорща зерна. Забрали з того глечика і висипали», – спогади свідка Голодомору Євгена Парчака

«Запишіть 5-10-хвилинне відеоінтерв’ю з нащадком (можна українською чи англійською мовою), аби зберегти спогади та історії, що передаються поколіннями. Кожен поданий матеріал буде відзначений на вебсторінці Мережі нащадків Голодомору», – повідомили організатори проєкту.

Роботи можна подавати до 31 липня. Вибрані записи покажуть на «Контакті Next Gen», українській телепрограмі для молоді в Торонто. Крім того, ці інтерв’ю зберуть у професійно створене відео на честь 90-х роковини Голодомору, яке поширять в десятках країн цієї осені.

«Це виняткова можливість для вас поєднатися з історією особистим і значущим способом. Отримайте глибше розуміння спадщини України та сприяйте збереженню історій стійкості та виживання», – додають організатори.

Більше інформації про проєкт можна дізнатися за цим посиланням.

Читайте також: Він фотографував Голодомор у Херсоні. Історія життя Гавриїла Раппепорта та його разючі фото

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024