На фото із сімферопольського музею ідентифікували картини, які окупанти вкрали з Херсона

31 Травня 2023, 16:43
Фейковий «міністр культури Херсонської області» Олександр Кузьменко та директор Центрального музею Тавриди Андрій Мальгін 961
Фейковий «міністр культури Херсонської області» Олександр Кузьменко та директор Центрального музею Тавриди Андрій Мальгін
Наукові співробітники Херсонського художнього музею імені Олександра Шовкуненка продовжують ідентифікувати картини, які російські окупанти вивезли до Центрального музею Тавриди в Сімферополі.
 
Про це повідомили на сторінці музею.
 
Музейники продовжують працювати зі світлинами, які зробили 1 квітня 2023 року в сімферопольському музеї під час підписання злочинного «договору» про зберігання там викрадених творів мистецтва.
 
На одному з фото фейковий «міністр культури Херсонської області» Олександр Кузьменко та директор Центрального музею Тавриди Андрій Мальгін підписують так званий «договір» у актовій залі, яка переобладнана під фондосховище. 
 
Серед монументальних картин, що знаходяться за спиною «директора», вдалось ідентифікувати два великих полотна.
 
 
Реставратори. Карліс Добрайс. 1962. Полотно, олія.
 
Провідний сучасний латвійський художник і педагог Карліс Добрайс (1943 р.н.). давно є щирим другом музею. Неповторний художній стиль митця поєднує в собі елементи суворого стилю та витонченість живопису епохи Відродження. «Реставратори» – одна з чотирьох робіт, які у 2017 році художник передав  в дар музею. Полотно цікаве ще й тим, що серед персонажів можна побачити й самого майстра.
 
В Горках. Леонід Лабенок. 1969. Полотно, олія.
 
Народний художник України Леонід Лабенок (1927-2000) – визнаний майстер пейзажу, автор портретів, тематичних картин у реалістичному стилі. У 1965-1972 роках він очолював Спілку художників Криму, був її секретарем. Це полотно належить до радянської ленініани, незважаючи на те, що «вождь світового пролетаріату» на ній не зображений.
Художник створив цю картину до 100-річчя Леніна, яке масштабно святкували у 1970 році.
 
На цю світлину також потрапила і серія «Стихії в сучасному світі» талановитої херсонської художниці Катерини Михальченко (Шаярової).
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024