Закарпатський краєзнавчий музей отримає більше повноважень

29 Травня 2023, 18:19
Ужгородський замок 536
Ужгородський замок
Перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета ініціював зміни в Статуті комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького. 
 
Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.
 
Нова редакція передбачає надання більше автономності закладу у прийнятті рішень, які потребували юридичного погодження з цілим рядом інстанцій. 
 
Віднедавна музей очолює Ольга Шумовська, яка організувала багато нових послуг, відкрила експозиції, навела лад з архівами та в цілому модернізувала систему роботи установи.
 
 
За словами Андрія Шекети, в наданні директорці більшої кількості повноважень є логіка, оскільки вона зможе швидко й оперативно виконувати поставлені перед нею завдання та реагувати на виклики сьогодення. 
 
«Ми вже бачимо позитивну динаміку в надходженні коштів від введення платних послуг, ряд позитивних змін у роботі музею. При цьому одну й ту ж дію потрібно погоджувати з кількома різними установами. Тому спрощуємо цю роботу, даємо більше прав і автономності, деталізовуємо ряд процедур, наприклад, які стосуються розміщення експонатів нашого музею в інших музеях тощо. Це дозволить закладу розвиватися і йти в ногу з часом», – пояснив Андрій Шекета.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024