Маневицька селищна рада не виготовила облікову документацію на об'єкт культурної спадщини

24 Травня 2023, 11:22
Маневицька селищна рада не виготовила облікову документацію на об'єкт культурної спадщини 1734
Маневицька селищна рада не виготовила облікову документацію на об'єкт культурної спадщини

Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, аби визнати протиправною бездіяльність Маневицької селищної ради та зобов’язати вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України об'єкта культурної спадщини – Поселення ХІІ-ХІІІ століть неподалік від села Комарово.

Про це повідомляє прокуратури Волині.

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» досі не виготовив облікової документації на об’єкт, відтак відомості про нього у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про пам’ятку археології в Реєстрі не забезпечує її належного захисту та збереження та уможливлює незаконні дії щодо неї. Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домагатимуться зобов'язання селищної ради вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єкта культурної спадщини.

Читайте також: Камінь-Каширську міську раду зобов'язали подбати про об'єкти культурної спадщини

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024