Луцьк: краєзнавчий музей отримав нові матеріали з життя відомих волинян

21 Травня 2023, 13:49
Нові експонати 409
Нові експонати

Попри складні часи, воєнний стан, фонди музею поповнюються новими експонатами й навіть цілими колекціями. 

Зокрема, ідеться на фейсбук-сторінці Волинського краєзнавчого музею, Володимир Хоменко, історик-краєзнавець, журналіст із міста Вишгорода Київської області, надіслав на адресу музею матеріали з власного архіву: світлини, книги, періодичні видання, листи щодо життя та наукової діяльності Агатангела Кримського, вченого-сходознавця, письменника і перекладача, поліглота, незмінного секретаря Всеукраїнської академії наук (1871–1942), уродженця міста Володимира. Серед них часописи, книги, предмети філокартії, листи та світлини.

Особисте листування Богдана Колоска, кандидата архітектури, з Олександром Цинкаловським суттєво доповнило колекцію музею матеріалами з інформацією про науково-дослідниче, громадське та приватне життя О. Цинкаловського (1898–1983), історика, археолога, який народився в м. Володимирі-Волинському Волинської губернії. Псевдоніми: О. Волинець, Антін Бужанський. Він досліджував історичні пам’ятки та археологічні знахідки Волині. Одна з найвідоміших його праць – двотомник «Стара Волинь і Волинське Полісся» – Вінніпег, 1984–1986. 

Предмети декоративно-ужиткового мистецтва, середини ХХ ст., які побутували в родині лучанки Віри  Рисак, стали гарним поповненням колекції порцеляни Волинського краєзнавчого музею.

Олег Гаврилюк, м. Луцьк, передав до музею книги, документи, предмети з колекції свого батька Володимира Гаврилюка та колекцію творів графіки, живопису, книг з бібліотеки відомого українського художника Карела Якубека (1923–2008), які становлять історичну та культурну цінність.

Комплектування фондів Волинського краєзнавчого музею триває. 

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024