Пам'ятник жертвам Голодомору «Гірка пам’ять дитинства» вперше одягнули у вишиту сорочку

18 Травня 2023, 16:12
Пам'ятник жертвам Голодомору «Гірка пам’ять дитинства» 1316
Пам'ятник жертвам Голодомору «Гірка пам’ять дитинства»
Вперше найвідоміший пам'ятник жертвам Голодомору «Гірка пам’ять дитинства» одягнули у вишиту сорочку. Акція відбулася до Дня вишиванки.
 
Про це повідомляє Національний музей Голодомору-геноциду.
 
Сорочка пошила Майстерня етно-одягу «I TELL YOU» з Ірпеня. 
 
«У роки Голодомору українські діти були позбавлені не лише шматка хліба, а й щасливого дитинства — розваг, красивого одягу, безтурботних буднів і свят. У День вишиванки цією символічною акцією ми хочемо згадати про їхнє втрачене дитинство та нагадати, що його і сьогодні, просто в цей самий час, крадуть у сучасних дітей, позбавляючи права на безпеку, освіту, а часто — і на життя», – пояснюють організатори з Музею Голодомору.
 
У своєму вступному слові очільниця ініціативи Юлія Лівінська розповіла, що їхня майстерня навчає всіх охочих створити вишиванку власноруч для себе та своїх рідних, навіть якщо людина не має для цього особливого досвіду та багато часу. 
 
 
Представники Музею наголошують, що запросивши I TELL YOU висловлюють таким чином підтримку ініціативам щодо сучасного відродження української культури і, зокрема, ініціативам, що здійснюють свою діяльність в деокупованих містах, роблячи внесок у відбудову громадського життя.
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024