У Дубенському замку презентували проєкт «Ренесанс образів»

17 Травня 2023, 16:41
У Дубенському замку презентували проєкт «Ренесанс образів» 816
У Дубенському замку презентували проєкт «Ренесанс образів»
Творчий тандем фотохудожника Олександра Харвата та мистецтвознавця Миколи Бендюка вдався до цікавого експерименту, в основі якого – симбіоз минулого і сучасного.
 
 У зеленій залі палацу Дубенського замку відбулася презентація мистецького проєкту «Ренесанс образів», який поєднав зображення історичних персонажів та фотопортретів наших сучасників. Про це повідомляє Державний історико-культурний заповідник Дубна.
 
У  фотогалереї можна побачити, якщо не майже «двійників», то дуже схожих людей. Під образ князя Василя Костянтина Острозького підійшов директор Меджибізького заповідника Олег Погорілець, якого автори проєкту попросили відростити максимально довгу бороду. 
 
Образ польського короля Августа ІІІ Фрідріха спробував відтворити директор заповідника Леонід Кічатий. Клеопатру відтворила заступниця директора Рівненського обласного краєзнавчого музею Тетяною Самсонюк.
 
«У запасниках музеїв Рівненщини та у приватних збірках зберігається чимало картин з історичними героями Ренесансу, які ще недоступні для широкого загалу. Щоб наблизити твори мистецтва з відомими у нашому краї предками у нас з Миколою Бендюком народилась ідея створення світлин з образами людей, які максимально схожі на історичних героїв», – розповів Олександр Харват.
 
Він зізнається, що найскладнішими етапом проєкту був пошук власне «двійників» історичних персонажів. На фотокомпозиціях знайшлось місце для семи портретів працівників Рівненського обласного краєзнавчого музею. З іншими героями портретної схожості звів звичайний випадок.
 
Нині у Дубенському замку експонується 28 портретів. Мистецький проєкт «Ренесанс образів» матиме продовження, адже відтворити образ із картини можна спробувати кожному.
 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром