Звягель: у музеї Лесі Українки розмістили виставку про подорожі уславленої краянки

13 Травня 2023, 16:59
Музей Лесі Українки у Звягелі 725
Музей Лесі Українки у Звягелі

Не зважаючи на проблеми зі здоров'ям, поетеса була активною, багато працювала та мандрувала.

У виставковій залі Літературно-меморіального музею Лесі Українки у Звягелі розмістили креативну виставку «Я стільки світів з'їздила...» – інформують на фейсбук-сторінці цього закладу.

На виставці представлені постери, зроблені у вигляді фейсбук-сторінки Лесі Українки.

У квітні наукова співробітниця музею Галина Пилипенко звернулася до завідувачки Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Ольги Бойко із проханням надати для тимчасового експонування виставку про географію подорожей письменниці. На що Ольга схвально відгукнулася й розповіла, що над створенням постерів працювали співробітники музею. Підбирали світлини, цитати з листів, поштові листівки поч. ХХ ст. Виставку успішно презентували у день 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Вона також експонувалась у Нововолинському історичному музеї.

Подорожі Лесі Українки – цікава тема. Не зважаючи на проблеми зі здоров'ям, поетеса була активною, багато працювала і мандрувала. Під час кожної поїздки досліджувала місцеву культуру, історію та ділилася враженнями з рідними.
 
Тепер у звягелян та гостей міста є гарна можливість дізнатися більше про мандрівки Лесі Українки та їхній вплив на творчість письменниці. Виставка діятиме до 15 червня. 
 
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024