Державний архів Львівської області отримав матеріали для реставрації документів

24 Квітня 2023, 13:53
Державний архів Львівської області отримав матеріали для реставрації документів 481
Державний архів Львівської області отримав матеріали для реставрації документів
Державний архів Львівської області отримав допомогу від міжнародної організації ALIPH Foundation, що базується в Швейцарії та спеціалізується на підтримці культурної спадщини. 
 
У рамках своєї місії, ALIPH Foundation надає гранти на відновлення і збереження культурних пам'яток та архівів в умовах кризових ситуацій. Про це повідомили на сторінці архіву.
 
За допомогою грантової програми закупили спеціальні матеріали для реставрації та зберігання документів: японський реставраційний папір, що має високу якість і витривалість та спеціальний реставраційний клей, який отриманий з пшеничного та рисового крохмалю високої якості.
 
Після отримання нових матеріалів, Державний архів Львівської області продовжив роботу над реставрацією документів.
 
Варто зазначити, що основний масив архівних джерел мають паперову основу, яка потребує відповідного догляду та підтримки фізичного стану документа. У ДАЛО зберігаються архівні матеріали також і на кальковій основі, яка є більш чутливою до пошкоджень та потребує особливої реставраційної техніки. 
 
Саме тому надані матеріали: японський реставраційний папір, спеціальний пшеничний та рисовий крохмалі, високого ступеня очищення для отримання реставраційного клею є важливими складниками для відновлення та подальшого якісного зберігання архівних документів.
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром