Воїн-доброволець розповів про звірства кремлівських бандитів

23 Квітня 2023, 14:03
Валентин Тимненко-"Богуслав" 546
Валентин Тимненко-"Богуслав"

Радянські окупанти переодягалися в одяг УПА й під виглядом повстанців вбивали мирних українців.

Про це йдеться у відео, яке публікує воєнний журналіст і режисер українських фільмів Михайло Ухман.

Дуже багатьох українців, пише він у коментарі, здивувала жорстокість російських окупантів стосовно наших полонених. На жаль, росіяни так чинили завжди, просто в нас, не було заведено про це говорити. Наше телебачення і взагалі ЗМІ – не підіймають тему бійні в місті Батурин, де московити знищували мирних українців, гвалтували жінок, вбивали дітей.
 
Майже ніхто не розказує, як кремлівські окупанти гвалтували та знищували українок в Сибіру, щоб ті більше не народжували. Тема УПА  – це взагалі окрема історія.
 
Кремлівські окупанти переодягалися у форму українських повстанців і гвалтували вчительок, підпалювали будинки простих українців, вбивали чоловіків, щоб викликати ненависть до всього українського й змусити повірити їх у «святу радянську владу».
 
«Кілька років тому на фронті я зустрів добровольця на псевдо «Богуслав» – Валентина Тимненка. Він у молодості теж вірив у те, що росіяни можуть бути хороші, а радянський союз  – це добро. Проте, пройшло кілька років і Богуславу відкрилася страшна таємниця, яку він розказав мені. Панове українці, подивіться моє відео з Богуславом. Просто кілька хвилин не сидіть у тік-ток, а гляньте справжню життєву історію. Вона вас здивує і багато чого пояснить», – акцентує журналіст.
Й особливо рекомендує відео молоді та чиновникам. Якби нам говорили таку правду до 2014 року, ми могли уникнути війни.
 
Довідково: Михайло Ухман – воєнний журналіст і режисер з Тернопільщини. Їздить на передову з 2015 року. Висвітлює ситуацію в зоні бойових дій, допомагає військовим і збирає матеріали для фільмів про українських героїв. Він автор ідеї фільму «Шлях поколінь», у якому показана боротьба УПА та сучасної України проти московських загарбників. Фільм знімали, зокрема і на Волині.
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024