Захиснику з Локачинщини виповнилося б 24 роки

23 Квітня 2023, 10:59
Мар’ян Бабарика 534
Мар’ян Бабарика

23 квітня 1999 року — день народження  волинянина Мар’яна Бабарики, який загинув на Донеччині, захищаючи Україну від російської агресії.

Мар’ян із села Старий Загорів (Локачинська ТГ). Надто короткий вік він прожив на цьому світі, не долюбив, не нажився… Підступна путінська орда позбавила його найціннішого – життя – пише Слово правди.

Народився в багатодітній родині. Рано залишився без батька, якого осиротілим дітям згодом замінив вітчим. Був товариським хлопцем, працьовитим і хазяйновитим.

Після проходження строкової служби підписав контракт із ЗСУ, брав участь в операції об’єднаних сил. Тож проганяв ворога з рідної землі ще задовго до повномасштабного вторгнення.

Коли розпочалася війна, одним з перших пішов на захист своєї держави. П’ять місяців без відпочинку воював у найгарячіших точках. При можливості завжди знаходив хвилинку, щоб зателефонувати рідним. Цікавився, чи обмолотили зернові, чи звезли солому… Хотів, щоб вдома ні в чому не відчували потреби. А ще – давав пожертву на храм у рідному селі.

Загинув Мар’ян 7 серпня 2022 року під час обстрілу в Донецькій області. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024