У Львові поблизу Винниківського ринку відреставрували двері

21 Квітня 2023, 16:58
Відреставровані двері 620
Відреставровані двері

Майстри провели реставрацію вхідних дверей будинку на вулиці Вишенського, 23, що неподалік Винниківського ринку. Зробили це рамках міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища. 

Про це йдеться на сайті Бюро спадщини.

«Реставрація історичних дверей тривала близько трьох місяців. Ми вирівняли деформовану конструкцію дверей, зробили вставки в місцях де дерев’яне полотно було пошкоджене, відтворили втрачені елементи та замінили засклення. Тут збереглась дуже красива кована решітка, ми її зачистили від старої фарби та пофарбували», — розповів представник підрядної організації, яка проводила роботи, Ярослав Пащак.

Читайте також: У Львові відреставрували металеву браму з декроттуаром

Особливістю цієї вулиці є те, що на багатьох вхідних дверях будинків є отвір поштової скриньки. В цьому випадку, сама накладка на отвір була втрачена. Тому фахівці встановили нову латунну накладку зі скринькою для листів.

«Це черговий успішний приклад спільного з мешканцями збереження елементів спадщини міста у програмі співфінансування. Вартість реставраційних робіт становила близько 70 000 грн. З цієї суми місто оплатило 48 813 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у програмі співфінансування», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Нагадаємо, що минулого року за координацією ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища відреставрували 29 брам та 16 вікон в будинках, розташованих у межах історичного ареалу міста Львова, а також 12 вікон та балконних блоків замінили з металопластикових на дерев’яні. Новий набір заявок на програму співфінансування планується у вересні 2023 року. 

Читайте також: Суд заборонив будівництво без дозволів в історичній частині Львова

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024