У Херсоні відкрилася виставка Анжеліки Рудницької «Сад Чеснот»

15 Квітня 2023, 15:56
Картини з виставки 800
Картини з виставки

Захована в підвалі, виставка пережила російську окупацію.

Справжнім великоднім дивом називає начальниця управління культури Херсонської міськради Світлана Думинська виставку Анжеліки Рудницької «Сад Чеснот», яку на днях презентували в  Херсонському обласному центрі народної творчості.

Ще до великої війни, пише вона, Анжеліка Рудницька передала виставку робіт «Сад Чеснот» у центр народної творчості, яку презентували саме напередодні Великодня в Херсоні.
 
Потім виставка мандрувала Херсонщиною. І, повернувшись до обласного центру, мала вертатися до своєї майстрині. Та не склалося, як бажалося… Війна. Херсон в окупації. Виставку працівники центру народної творчості сховали в підвалі. 
 
«Чесно, затамували подих, бо українське мистецтво для тих недолюдей, як червона ганчірка для бика. І от вчора вчергове телефоную Володимиру Капелюшнику, бо домовлялись, як з‘явиться можливість, розшукати роботи. О диво! Знайшли! В розбитому і розграбованому приміщенні, де повивозили все: апаратуру, фото, книжки, меблі…. до підвалу у тих руки не дійшли...» – зазначає Оксана Думинська.
Уся колекція збереглась. Роботи  хотіли відправити авторці, та зрештою повідомила їй чудову новину і попросили дозволу на нову презентацію виставки в тепер вже вільному Херсоні.
 
 

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024