Рівненський краєзнавчий музей організовує наукові читання пам'яті Бориса Возницького

11 Квітня 2023, 16:27
Рівненський краєзнавчий музей 759
Рівненський краєзнавчий музей

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудуться щорічні наукові читання пам’яті Героя України Бориса Возницького. 

Про це Район.Історія повідомили організатори. 

Тема «Діджиталізація музейних колекцій в сучасних умовах воєнного стану». Захід пройде в онлайн форматі у п'ятницю, 14 квітня. Початок об 11:00. 

Програма:

  • Цифрове збереження музейних зібрань у Museum-digital. Катерина Малигіна, консультантка та координаторка з обладнання в SUCHO (Saving Ukrainian Cultural Heritage Online).
  • Досвід цифровізації колекції ДІКЗ м. Острог. Андрій Брижук, заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника м. Острог.
  •  Діджиталізація музейних колекцій в умовах зовнішніх викликів, досвід КЗ «РОКМ» РОР. Тетяна Самсонюк, заступниця директора з розвитку і впровадження цифрових технологій.
  •  Практичний контент цифровізації (Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Клементія Шептицького). Руслан Сірий, головний зберігач фондів музею.
  • Музейна база даних: проблеми та перспективи. Ольга Морозова, завідувачка сектору впровадження цифрових технологій КЗ «РОКМ» РОР.
  • Особливості фотографування музейних предметів. Віктор Луц, старший науковий співробітник сектору мистецтв КЗ «РОКМ».

Приєднатися до читань можна за цим посиланням.

Читайте також: Патріарх музейництва: спогади директора Рівненського музею про Бориса Возницького

Читайте також: У Рівному відкрили виставку традиційних головних уборів першої половини ХХ

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024