На Рівненщині відновлюють права репресованих

07 Квітня 2023, 13:27
На Рівненщині відновлюють права репресованих 680
На Рівненщині відновлюють права репресованих

Заяви 37 репресованих відправлять до Національної комісії з реабілітації жертв комуністичних репресій щодо надання їм відповідного статусу. 

 

Таке рішення у п'ятницю, 7 квітня прийняли члени регіональної комісії за участі заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка. Про це Район.Історія повідомила пресслужба обласної ради.

 

На засіданні розглянули подані заяви, детально вивчили надані документи та заслухали присутніх осіб, які претендують на особливий статус. Водночас одну заяву члени комісії вирішили відклали на доопрацювання.

Читайте також: Реабілітували 69 мешканців Рівненщини

Комісію у Рівненській області створили у 2019 році задля відновлення прав громадян, що були засуджені радянським режимом. Статус репресованого згідного з законодавством передбачає певні пільги.

Нагадаємо, що 19 травня 2021 року Кабмін України затвердив порядок виплат компенсацій реабілітованим особам.

В ході засідання голова регіональної комісії, науковець Андрій Жив’юк подарував книгу власного авторства «Антон Олійник: нескорена мрія» Сергію Свисталюку.

«Видання присвячене українському повстанцю Антону Олійнику, який втративши свободу, здійснив три успішні втечі з найвідоміших гулагівських таборів – Волголагу, Мінлагу, Дубравлагу. Це книга про прагнення людини до волі – про поєдинок, який вів Антон Олійник (1926–1967) з комуністичним режимом», – розповів Андрій Жив’юк.

Читайте такожУ Здолбунові презентували десятий том реабілітованих історією

Читайте також: Дівчина з музейної світлини: життя і боротьба волинянки Тетяни Дейнеги (Байди)

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром