Поновлення Олесі Стасюк на посаді гендиректорки музею Голодомору-геноциду оскаржуватимуть

06 Квітня 2023, 12:41
Поновлення Олесі Стасюк на посаді гендиректорки музею Голодомору-геноциду оскаржуватимуть 1364
Поновлення Олесі Стасюк на посаді гендиректорки музею Голодомору-геноциду оскаржуватимуть

Міністерство культури та інформаційної політики України оскаржуватиме рішення суду щодо поновлення Олесі Стасюк на посаді генерального директора музею Голодомору-геноциду.

 

Про це повідомили на сайті міністерства.

У понеділок, 3 квітня 2023 року Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області поновив на посаді колишню генеральну директорку Національного музею Голодомору-геноциду Олесю Стасюк. 

«Враховуючи матеріали справи та подані беззаперечні докази, Міністерство культури та інформаційної політики ознайомиться з аргументацією суду та неодмінно подасть апеляційну скаргу. Наголошуємо, що звільнення Стасюк О.О. з посади генерального директора музею Голодомору-геноциду відбулось на законних підставах, передбачених контрактом та діючим законодавством», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Упокорення голодом: згадують українці Сходу

Нагадаємо, що міністерство повідомило Олесю Стасюк про те, що впродовж останніх місяців значно загострилась дискусія довкола чисельності жертв Голодомору 1932 – 1933 років, пов’язана із винесенням та агресивним просуванням в публічному просторі наразі недостатньо науково обґрунтованого числа жертв у 10,5 млн українців. 

За результатами робочої наради у міністерстві 30 листопада 2021 року, у якій Олеся Стасюк особисто брала участь, напрацювали спільну позицію, яку згодом опублікували  на сайті Українського інституту національної пам'яті. 

МКІП просило дати пояснення стосовно ситуації, яка склалася. Разом з тим, станом на сьогодні Олеся Стасюк так і не надала відповіді на поставленні запитання, хоча зобов'язана була це зробити відповідно до умов контракту.

«Відповідно до контракту укладеного між МКІП та Стасюк О.О. ненадання інформації на вимогу Міністерства є неналежним виконанням умов контракту, що стало підставою для її звільнення», – зазначають у міністерстві.

Читайте також: Він фотографував Голодомор у Херсоні. Історія життя Гавриїла Раппепорта та його разючі фото

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024