В Ужгороді налагоджують співпрацю закарпатських та словацьких етнологів

02 Квітня 2023, 14:08
Гостям зі Словаччини проводять екскурсію 1086
Гостям зі Словаччини проводять екскурсію

Обговорили можливість проведення спільних етнографічних практик для студентів та академічного стажування викладачів українського та словацького вишів. 

На днях факультет історії та міжнародних відносин Ужгородського національного університету в рамках програми ERASMUS+ приймав доцента кафедри етнології та всесвітньої історії Університету Кирила і Мефодія в Трнаві (Словацька Республіка) Штефана Іжака  інформують на фейсбук-сторінці навчального закладу.

Під час візиту закордонного гостя, ідеться в дописі, доценти кафедри археології, етнології та культурології Павло Леньо та Василь Коцан, який як директор Музею народної архітектури та побуту є надійним стейголдером освітньої програми «Історія та археологія», обговорили питання співпраці етнологів УжНУ та Університету Кирила та Мефодія в Трнаві, в тому числі можливості проведення спільних етнографічних практик для студентів та академічного стажування викладачів.

 Штефан Іжак поділився з колегами досвідом викладання етнографічних дисциплін в словацьких вишах та познайомився з науковим доробком етнологів УжНУ. 

На прохання словацького гостя доктор історичних наук Василь Коцан провів йому фахову екскурсію Музеєм народної архітектури та побуту Ужгородський Скансен, який складається з архітектурних пам'яток старовинного закарпатського села і зразків найдавніших і найбільш розповсюджених видів народного прикладного мистецтва та вважається однією з головних родзинок нашого краю.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024