У Рівному провели майстер-клас із реставрації паперу та глиняного посуду

02 Квітня 2023, 09:20
Дітям показують, як реставрувати папір 585
Дітям показують, як реставрувати папір

Краєзнавчий музей допомагає дітям відірватися від жахів війни й розповідає їм в цікавій та інтерактивній формі про свою роботу.

На днях у рамках проєкту «Культурна деокупація сходу України» співробітники Рівненського обласного краєзнавчого музею провели майстер-клас із реставрації паперу та глиняного посуду для дітей-переселенців – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.
 
Участь дітей у заході організував ЦПП «Я – Маріуполь».
 
Художниця-реставраторка  Олена Крук, ідеться в дописі, пояснила юним гостям музею, що таке реставрація, як та ким вона проводиться. Ознайомила з основними видами пошкоджень паперових музейних предметів і способами їх усунення. Діти отримали змогу потримати в руках уже відреставровані давні книги й палітурки, самостійно попрацювати з реставраційними матеріалами.
 
Старша наукова співробітниця відділу археології та реставрації Віта Коцюбайло розповіла про археологічні розкопки, в ході яких до музею потрапляє старовинний глиняний посуд, про його різновиди. Також вона показала дітям, як реставрувати посуд з допомогою пластиліну та гіпсу, дала можливість кожному самому спробувати відновити пошкоджені посудини.
 
У ході майстер-класу діти отримали багато позитивних вражень та нових знань. Музей з радістю допомагатиме малечі з будь-якого куточка нашої країни відірватися від жахів війни, дізнатися в цікавій та інтерактивній формі про роботу музейників.
 
 
 
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024