Національний музей історії України у Другій світовій війні презентував книгу про остарбайтерів

28 Березня 2023, 15:19
Національний музей історії України у Другій світовій війні презентував книгу про остарбайтерів 1378
Національний музей історії України у Другій світовій війні презентував книгу про остарбайтерів

Національний музей історії України у Другій світовій війні Музей презентує в електронному форматі книжку «УКРАЇНСЬКІ OSTАРБАЙТЕРИ: дослідження, документи, свідчення». 

У центрі уваги видання – історія примусових робітників з України, повідомляють наукові співробітники ммузею.

У збірці представлено наукові дослідження українських істориків, опубліковано егоджерела наших співвітчизників – остарбайтерів періоду Другої світової війни: щоденникові записи Антоніни Улановської, епістолу-заповіт Віри Третяк та ін. До книжки ввійшли також історії життя колишніх примусових робітників, написані/розказані через десятиліття.

Це фундаментальне видання стало результатом процесу, який уже пройшов кілька етапів і триває дотепер. Науковці Музею десятки років по крихтах збирали унікальні матеріали й свідчення, залучали до співпраці науковців, колекціонерів, журналістів.
 
Книжку мали завершити у 2022 році, але вторгнення російських військ завадило втіленню проєкту за планом. Музей доклав багато зусиль, щоб колишні примусові робітники змогли вийти з категорії «забутих жертв» і представити широкому загалу комплексний, калейдоскопічний погляд на проблематику остарбайтерства.
 
Із книжкою можна ознайомитися за цим посиланням.
 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024