У Києві експонується банерна виставка про Лесю Українку

26 Березня 2023, 10:54
Банерна виставка про Лесю Українку. Фото Наталії Слобожаніної 773
Банерна виставка про Лесю Українку. Фото Наталії Слобожаніної

Протягом кінця березня – квітня 2023 року кияни та гості міста зможуть оглянути вуличну банерну виставку «(Не)знана Леся Українка: повернення».

Виставка експонується на площинах Українського інституту національної памʼяті на Контрактовій площі в Києві (сквер № 3, між виходом з метро на вулиці Спаській та пам’ятником Григорію Сковороді) – інформують на сайті УІНП.

Постать Лесі Українки, ідеться в повідомленні, ми відкриваємо та (пере)прочитуємо заново. Поступово відходять стереотипи, що роками навіювалися радянською пропагандою. Починаючи від потрактування її походження, самоідентифікації, поглядів та переконань, інтерпретацій творчості. Цьому сприяє також виставковий проєкт Інституту.

Виставку підготували ще торік до 150-річчя Лесі Українки. Її відкриття з участю дослідників життя та творчості поетеси й авторів проєкту запланували на 24 лютого 2022 року. Презентацію скасували через повномасштабне російське вторгнення.

Зараз виставка експонується повторно та, сподіваємося, стане джерелом цікавих відомостей про національну поетесу для всіх, хто відвідуватиме Поділ впродовж найближчого місяця.

Співорганізаторами виставки є Український інститут національної пам’яті,
Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького.

Читайте такожВийшла друком книга про Лесю Українку

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024