Видали календар знаменних і пам'ятних дат Волині на 2023 рік

24 Березня 2023, 13:42
Видали календар знаменних і пам'ятних дат Волині на 2023 рік 1298
Видали календар знаменних і пам'ятних дат Волині на 2023 рік

У Луцьку відбулася презентація краєзнавчого бібліографічного посібника «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2023 рік». 

Захід відбувся у середу, 22 березня. Про це повідомляє Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки.

«Календар знаменних і пам’ятних дат Волині» видається з 1991 року. До нього входять матеріали про визначні події історії, громадсько-політичного і культурного життя області, ювілеї видатних уродженців краю та відомих діячів, життя і діяльність яких пов’язані з Волинню. 

Посібник відкривається хронологічним переліком пам’ятних дат на 2023 рік. Про основні події (виділені в переліку дат) подаються: дата, назва, авторська текстова довідка, список літератури, у якому вказуються документи, книги, статті зі збірників і періодичних видань, довідники та бібліографічні посібники. 

У «Календарі…» є Покажчик імен видатних діячів, представлених у ньому, Географічний покажчик населених пунктів, списки авторів, які брали участь у написанні історичних і біографічних довідок, та укладачів. Видання буде корисним для працівників культури і освіти, викладачів, студентів, краєзнавців.

Він подає відомості про діяння минулих поколінь, популяризує нові імена славетних земляків, висвітлює їх внесок у скарбницю світової науки, культури, що є основою для формування історичної пам’яті і любові до рідного краю.

Відповідальні за випуск «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2023 рік» директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко та директорка Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Наталія Граніч.
 
Видання буде корисним для працівників культури і освіти, викладачів, студентів, краєзнавців.
 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024