У Здолбунові презентували десятий том реабілітованих історією

19 Березня 2023, 18:02
Презентація видання про репресованих 996
Презентація видання про репресованих

Десята книга містить понад дві тисячі біографічних довідок про тих, хто зазнав політичних репресій на Рівненщині.

У підземеллях Здолбунівського краєзнавчого музею на днях презентували десяту книгу науководокументального видання «Реабілітовані історією. Рівненська область» – інформують на фейсбук-сторінці Здолбунівської міської ради.
 
Видання, ідеться в дописі, яке продовжує мартиролог жертв політичних репресій радянського тоталітарного режиму на Рівненщині, презентували кандидат історичних наук Андрій Жив’юк і докторка історичних наук Руслана Давидюк.
 
Чергове видання є лише певним етапом системної роботи, зазначив Андрій Жив’юк. Адже над цим проєктом науковці працюють з 2004 року. Шлях до читачів десятої книги з огляду на повномасштабне вторгнення тривав понад рік.
 
Десята книга містить 2051 біографічну довідку про тих, хто зазнав політичних репресій, а в десяти томах загалом подано довідки про 25976 жителів Рівненської та інших областей. Більшість з тих, про кого йдеться в книзі, перебували під арештом і згодом були засуджені – до ув’язнення в таборах або найвищої міри покарання. Але історія зламаних доль міститься за кожною біографією.
 
Захід вдався доволі атмосферним, адже відбувся він у стінах колишньої катівні, де енкаведисти утримували тих, чиї імена тепер реабілітовані історією.
 
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром