У Рівному презентували книгу про жертв політичних репресій

15 Березня 2023, 17:24
У Рівному презентували книгу про жертв політичних репресій 1421
У Рівному презентували книгу про жертв політичних репресій
У Рівненській обласній бібліотеці презентували десяту книгу науково-документального видання «Реабілітовані історією. Рівненська область».
 
Ця книга є продовженням мартирологу жертв політичних репресій радянського тоталітарного режиму в Рівненській області. Про це повідомляють на сторінці бібліотеки.
 
Включає анотовані біографічні довідки про 2051 особу, хто зазнав політичних репресій з боку радянського тоталітарного режиму, а згодом був реабілітований і не увійшов до попередніх книг. Загалом у 2–10 книгах опубліковані довідки про 25976 репресованих мешканців Рівненської області та інших регіонів.
 
 
«Реабілітовані історією. Рівненська область» презентували голова та члени обласної редакційної колегії керівниця управління культури та туризму РОВА Любов Романюк, кандидат історичних наук Андрій Жив’юк, доктор історичних наук Руслана Давидюк
 
Архівісти Людмила Леонова та Олександр Муран розповіли про значення та механізм опрацювання кримінальних справ у Державному архіві Рівненської області. Під час презентації виступили педагогиня з Млинівщини Людмила Чухрій з вихованцями «Пласту» та рівненської художниці Віри Чернієнко, предки яких постраждали від репресій. 
 
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024