Організації ЮНЕСКО запропонували публікувати матеріали українською мовою

13 Березня 2023, 13:48
Організації ЮНЕСКО запропонували публікувати матеріали українською мовою 786
Організації ЮНЕСКО запропонували публікувати матеріали українською мовою

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко запропонував впровадити українську мову для висвітлення війни в Україні організацією ЮНЕСКО.

 

Про це йдеться на сайті міністерства.

 

Ресурси «War in Ukraine» та офіційний сайт ЮНЕСКО одні із головних та найвпливовіших для отримання достовірної інформації. Наразі публікація матеріалів на платформах відбувається офіційними мовами ЮНЕСКО: англійською, арабською, іспанською, китайською, російською, французькою. 

Публікація новин українською мовою – це унікальна можливість для українців й українських біженців, що наразі перебувають за кордоном, ознайомлюватися з актуальною і перевіреною інформацією про війну, а також діяльністю ЮНЕСКО на підтримку нашої держави саме рідною мовою.

Інформацію щодо подій, які відбуваються в Україні можна знайти на багатьох інформаційних платформах. Міністерство культури та інформаційної політики України, у взаємодії з іншими державними органами та міжнародними організаціями також використовує свої інформаційні ресурси для оперативного та цілодобового розповсюдження офіційної інформації про поточний стан війни.

«Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Водночас придушення української мови є інструментом, який Росія ще з імперських часів використовує для знищення української ментальності та ідентичності», – зазначив Олександр Ткаченко у своєму зверненні.

В нинішніх реаліях війни, мова йде не лише про суверенну цілісність Української держави, а й про збереження  української ідентичності, культури та історії. Інформаційний фронт залишається важливим інструментом впливу та захисту від дезінформації Кремля в цій гібридній війні.

Читайте також: До списку Світової спадщини ЮНЕСКО можуть включити ще кілька міст

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024