Які виставки діють у музеї Лесі Українки у Звягелі

09 Березня 2023, 18:00
Які виставки діють у музеї Лесі Українки у Звягелі 1160
Які виставки діють у музеї Лесі Українки у Звягелі
Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у Звягелі працює з вівторка по суботу. 
 
Нині у музеї діють виставки «Родинні реліквії Драгоманових-Косачів» та «Разом до Перемоги». Про це Район.Історія повідомили наукові співробітники установи.
 
На виставці «Родинні реліквії Драгоманових-Косачів» представлено речі з музейної колекції, які належали родині поетеси. Раніше вони експонувалися у різних музейних залах, а деякі були у сховищі. 
 
Також на виставці можна побачити альбом, який Леся Українка подарувала своєму учневі Миколі Охріменку
 
Серед предметів є оригінальний портрет Ізидори Косач-Борисової 1930-х років., який вона подарувала директору Новоград-Волинської неповної школи №10 (нині ліцей ім. Лесі Українки) Борису Станевичу та учням під час їхньої зустрічі 1941 року. 
 
Інша виставка, яку варто відвідати – «Разом до Перемоги».На ній представлені патріотичні артплакати та фотопортрети військовослужбовців 30-ї ОМБ ім. К. Острозького. На плакатах зображено реакції молодого покоління на сучасні події в Україні. 
 
Ще у січні музей оголосив онлайн-конкурс дитячих плакатів «Слово – наша зброя», до якого долучилися діти віком від 6 до 18 років з різних куточків України: Звягеля, Житомира, Запоріжжя, Кривого Рогу, Вільнянська, Києва та інших міст.
 
Організатори виставки поєднали артплакати з портретами воїнів звягельської «тридцятки».  У такий спосіб хотіли підтримати військових, які зараз боронять рідну землю. 
 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024