Інститут памʼяті народу Словаччини засудив агресію росії та закликав підтримувати Україну

04 Березня 2023, 14:37
Інститут памʼяті народу Словаччини засудив агресію росії 1065
Інститут памʼяті народу Словаччини засудив агресію росії

Словаків закликають не поширювати пропаганду режиму путіна, не намагатися захищати російські злочини, скоєні в Україні, а підтримувати допомогу Україні, яка захищається від неспровокованої та несправедливої російської агресії.

Інститут памʼяті народу Словаччини засудив військову агресію росії проти України, порівнявши злочини проти людства та воєнні злочини, скоєні російською армією, з діями Гітлера й Сталіна. А також закликав не поширювати пропаганду російського режиму та підтримувати Україну, яка «захищається від неспровокованої та несправедливої російської агресії» – повідомляє Український інститут національної памʼяті

Відповідне звернення Інститут памʼяті народу Словацької Республіки оприлюднив до роковин широкомасштабного вторгнення.

«Агресія Росії проти України є злочином проти миру. Збройні сили Російської Федерації відповідальні за кричущі злочини проти людства та воєнні злочини, скоєні під час операцій в Україні, чим повертають у Європу XXI століття методи Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна. Російській агресії передувала – і досі супроводжує її – контрольована державою фальсифікація історії: представники російської федерації заперечують причетність Радянського Союзу до розв'язання Другої світової війни, а також заперечують або приховують злочини, скоєні Радянським Союзом до, під час і після Другої світової війни, в тому числі злочини, вчинені на території України», – йдеться у зверненні.

Окрему увагу Інститут памʼяті народу Словаччини звернув на загрози від дезінформації, яку поширює російський режим та яка маніпулює громадською думкою, підважує довіру суспільства до інституцій, руйнує демократію і верховенство права, тож  закликає і державних службовців, і всіх громадян Словацької Республіки не поширювати пропаганду режиму путіна, не намагатися захищати російські злочини, скоєні в Україні, а підтримувати допомогу Україні, яка захищається від неспровокованої та несправедливої російської агресії.

Читайте такожСловаччина випустила марку на знак солідарності з Україною

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024