У Волинській ОДА прокоментували підтоплення будинку Косачів у Колодяжному

27 Лютого 2023, 16:41
У Волинській ОДА прокоментували підтоплення будинку Косачів у Колодяжному 1488
У Волинській ОДА прокоментували підтоплення будинку Косачів у Колодяжному
У грудні 2022 року відреставровані Білий та Сірий будинки Косачів передали балансоутримувачу, а саме Волинському краєзнавчому музею. Відповідний акт прийняття-передачі виконаних робіт та їх вартості представники департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації та відповідальні особи Волинського краєзнавчого музею підписали 6 грудня 2022 року.
 
Під час передачі, керівництво краєзнавчого музею озвучило деякі зауваження щодо якості виконаних робіт. Після цього відбулося засідання комісії у складі представників департаменту інфраструктури, підрядника та краєзнавчого музею для їх вивчення, повідомляє Волинська ОВА.
 
Усі зауваження були зафіксовані Актом візуального огляду Білого та Сірого будинків Косачів. Тоді ж члени комісії прийняли рішення, що взимку недоцільно проводити будь-які будівельні роботи. 
 
Наступну зустріч планували провести у квітні 2023 року, після якої ще раз оглянути відреставровані будиночки. А підрядник розпочне роботи з усунення зауважень, як тільки дозволять погодні умови.
 
В Акті візуального огляду від 6 грудня 2022 року про підтоплення підвалу Білого будиночку не йшлося. Були зазначенні зауваження щодо утворення конденсату на стінах підвалу, на відкосах від вікон збирається конденсат.
 
За словами керівника департаменту інфраструктури Волинської ОВА Степана Білана, про заявлену проблему в облдержадміністрації знають та розпочали її вивчення. Це нові форс-мажорні обставини, будуть розглянуті найближчим часом.
 
«Цьогоріч з проблемою підтоплення стикнулися практично в усьому Ковельському районі. Майже у кожному будинку є підтоплення підвальних приміщень. Під час засідання комісії усі проблемні питання, в тому числі й ця, будуть озвученні підряднику. Якщо це недоліки із його сторони, він їх усуватиме», – пояснив керівник профільного департаменту.
Нагадаємо, що у Колодяжному затопило підвал Білого будинку Косачів. За словами директорки музею Оксани Важатко рівень води сягає 20 см. Попри те, що будинок постійно опалюється, там є висока вологість. 
 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024