Луцьк: Гостинний двір Прайзлерів можуть передати таємному інвестору в річну оренду

22 Лютого 2023, 12:36
Гостинний двір Прайзлерів 1351
Гостинний двір Прайзлерів

Дії міськради молодіжна організація розцінює як зневагу до міської громади, яка підкреслила своє зацікавлення в питанні функції Гостинного двору Прайзлерів. 

21 лютого 2023 року секретаріат Луцької міської ради в терміновому порядку виніс на розгляд сесії питання державно-приватного партнерства, яке фактично анулює усі намагання провести громадські слухання та залучити громаду до впливу на рішення. Про це йдеться на фейсбук-сторінці молодіжної організації Семиярусна гора.
 
За цією схемою, зазначається в дописі, Гостинний двір Прайзлерів уже сьогодні можуть передати таємному інвестору в річну оренду за одну гривню. Так міська рада повністю ігнорує волю громади провести громадські слухання. Адже після того, як 27 січня слухання перервалися через тривогу, чиновники міськради свідомо відтягують їхнє продовження.
 
Подібні дії ми розцінюємо як зневагу до міської громади, яка підкреслила своє зацікавлення у питанні функції Гостинного двору Прайзлерів. Про це свідчать неодноразові збори підписів, суспільний резонанс та участь багатьох лучан у громадських слуханнях. Так Луцька міська рада зневажає механізми місцевої демократії, адже раптово, без проведення громадських обговорень вдається до свавільного вирішення долі історичної спадщини в Старому місті.
Цей підхід показує, що міська адміністрація не здатна легітимізувати свої дії в публічному просторі через прозорі процедури і просто вирішила проігнорувати позицію громади. У здоровому суспільстві такі дії розцінюються як недемократичні, непрозорі та корупційні. Тому наша команда не збирається здаватися, адже ми все ще переконані в незаконності таких рішень. І в разі, якщо міська рада затвердить пропозиції про державно-приватне партнерство, ми подамо позов у Національне антикорупційне бюро задля розслідування цієї ситуації», – ідеться в дописі.
Подібне рішення вимагає консультацій з юристами, тож організація оголошує збір фінансів для цього і подає посилання на монобанк – https://send.monobank.ua/jar/4jbYq25fko.
 
 Кожного місяця вона звітуватиме за ці кошти.
 
У дописі публікують також  лист від Національної спілки архітекторів України із закликом провести прозорий архітектурний конкурс.
 
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024