Одеський художній музей виклав у відкритий доступ науковий архів

21 Лютого 2023, 13:38
Одеський художній музей виклав у відкритий доступ науковий архів 922
Одеський художній музей виклав у відкритий доступ науковий архів
Цифровий архів Одеського художнього музею доступний дослідникам, науковцям та всім зацікавленим на спеціальній мультимедійній онлайн-платформі українською та англійською мовами.
 
Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.
 
Важливі документи з історії музею, фотографії, експозиційні плани та афіші, статті, матеріали про видатних працівників, мультимедійні матеріали про художників та мистецьке життя Одеси різних епох — загалом оцифровано понад 5400 файлів з більш ніж 30 музейних фондів.
 
Цифровий мультимедійний архів — це важлива частина музейної роботи зі збереження та популяризації культурної спадщини та багатий матеріал для історичних, мистецтвознавчих і журналістських досліджень. 
 
Поширена європейська практика доступності та відкритості, в Україні часів повномасштабної війни та прямих загроз музейним колекціям набуває особливого значення.
 
Над проєктом працювали співробітники архіву, наукового та науково-просвітницького відділів: Кирило Ліпатов, Галина Сімченко, Володимир Дамаскін, Віра Фєнєлонова, Валерій Коршунов, Анастасія Явтушенко, Ольга ДзерикЮлія Жаркова.
 
Архів доступний за цим посиланням. Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024