«Будемо жити!»: у Луцьку відкрили нову виставку

17 Лютого 2023, 15:26
«Будемо жити!»: у Луцьку відкрили нову виставку 1443
«Будемо жити!»: у Луцьку відкрили нову виставку

У Волинському краєзнавчому музеї презентували виставку «Будемо жити!», яка присвячена 152-й річниці від дня народження Лесі Українки. 

Про це Район.Історія повідомили в музеї.

Захід розпочався із театральної постановки за мотивами «Лісової пісні», яку втілили студенти Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського (спеціалізація «Режисура масових заходів», клас Тетяни Гайдукової).

Директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко розповіла, що цю виставку готували минулого року. Її анонсували, але через початок повномасштабного вторгнення росіян, так і не відкрили. 

Цього разу виставка запрацювала. На ній представили порцелянові скульптури, дерев’яні мініатюри, солом’яні вироби, картини та паперові витинанки.

Читайте також: Листи, фотографії і зошит з піснями: які Лесині раритети зберігає Волинський краєзнавчий музей

«Представлено ілюстрації до «Лісової пісні». Кожна показує, як її автор ставиться до героїв Лесі Українки. Фарфорові роботи не всі каталогізовані, тож дослідження тривають. А той факт, що нещодавно в Росії депутати Держдуми запропонували знести всі пам’ятники Лесі Українки, лише підтверджує важливість для нас цієї постаті» – розповіла наукова співробітниця, авторка виставки Людмила Завада

Читайте також: Онлайн-екскурсії місцями Лесі Українки

На актуальності творів Лесі Українки наголосила і заступниця директора з виховної роботи Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського Оксана Рижан.

«Я переживала, коли мені сказали, що на виставку візьмуть витвори з фондів музею та картини наших студентів. Бо у фондах – роботи визнаних майстрів, а наші студенти лише починають творчий шлях, – сказала викладачка коледжу, майстриня Софія Пасюк.

Читайте також: Мандри поетеси: у яких музеях побувала Леся Українка

Майстриня народної творчості Валентина Якимович втілила образи героїв Лесі Українки у соломі. Її роботи і представили на виставці. Окрім цього, усі охочі могли ознайомитися із виданнями «Лісової пісні» різних років.

Читайте також: У Волинському краєзнавчому музеї презентували нові видання

Читайте також: «Він йшов шляхом Мікеланджело»: у Луцьку презентували книгу про Томаша Оскара Сосновського

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024