День північних територій: чому рф повинна повернути Японії Курильські острови

07 Лютого 2023, 12:03
День північних територій: чому рф повинна повернути Японії Курили 1062
День північних територій: чому рф повинна повернути Японії Курили

Щороку 7 лютого в Японії відзначається День північних територій. В цей день проходять масові акції з закликами до рф повернути Курильські острови. 

Це визнає не лише японський уряд, а й український, адже наша країна теж стала жертвою імперських зазіхань росії. На одному з островів росія дислокувала кулеметно-артилерійську дивізію, яка зараз воює в Україні. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Для Токіо вказані острови (Ітуруп, Кунашир, Шикотан та Хабомаї), які він називає «Північні території», – тема давньої суперечки з москвою. росія (тоді ще СРСР) окупувала ці острови у 1945 році після Другої світової і досі утримує під своїм контролем. Фактично Японія і рф юридично зараз знаходяться у стані війни, адже мирного договору між ними так і не підписано. 

Імперія повинна померти та повернути країнам їх суверенні території: Україні – Крим та частини тимчасово окупованих областей на сході, Японії – південні Курили.

Читайте також: «Грузинська мрія» і придністровський чиряк. Усі чекають перемоги України

Довідково: 

Курили – територія Японії, незаконно окупована росією. Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав південну частину Курильських островів японськими «споконвічними територіями». Три роки тому тодішній прем'єр-міністр Сіндзе Абе запропонував укласти мирну угоду, якщо росія поверне Японії, принаймні два острова: Шікотан і Хабомаї, проте москва відмовилася. Дослівно прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда сказав: «Північні території є територіями, над якими Японія має суверенітет».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024