У Рівному письменник Олександр Ірванець презентував повість «Ізмарагд Княгині Несвицької»

26 Січня 2023, 11:22
Сергій Жадан та Олександр Ірванець у Рівному 829
Сергій Жадан та Олександр Ірванець у Рівному

 Відвідини музею відомим українським письменником-земляком у день свого народження стає вже доброю традицією.

24 січня в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулися допрем’єрні читання повісті видатного українського письменника, поета, прозаїка, драматурга та перекладача Олександра Ірванця – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.
 
Велика кількість людей завітала до музею, зазначається в дописі, щоб ознайомитися з новим твором Олександра Ірванця – колеги-письменники, друзі, шанувальники та просто поціновувачі літератури.
 
Директор музею Олександр Булига привітав письменника з його 62 днем народження. Зазначив, що відвідування краєзнавчого музею Олександром Ірванцем у цю дату стає вже доброю традицією.
 
Письменник, котрого зустріли довгими, гучними оплесками, коротко розповів про свій новий твір. Особливо підкреслив, що не зраджував власній добрій традиції брати персонажів із реального життя, тож багато з них будуть добре впізнаваними.
 
Сергій Жадан – письменник, музикант, учень Олександра Ірванця, також приєднався до привітань. Він відмітив, що його покоління творців стоїть на плечах таких титанів як Оксана Забужко, Ігор Римарук, Петро Мідянка і, звісно ж, Олександр Ірванець. Висловив вдячність Олександру за те, що був його вчителем і підтримкою усі ці довгі роки.
 
Олександр Ірванець прочитав для присутніх кілька початкових розділів своєї нової повісті «Ізмарагд Княгині Несвицької» – дивовижного твору, події якого розгорнулися в Рівному і його околицях, наповнені романтики, містерії, посилань до історії та сучасності. Присутні слухали із захопленням і здивуванням, подекуди залою розносився щирий веселий сміх, адже творчий доробок Ірванця  не позбавлений якісного гумору.
 
По завершенню заходу усі дружно заспівали імениннику «Многая літа», відбулося тепле спілкування з автором, котрий нікому не відмовляв у такій можливості.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024