Окупанти вилучають книги про Голодомор з бібліотек Луганщини

25 Січня 2023, 15:32
Окупанти вилучають книги про Голодомор з бібліотек Луганщини 474
Окупанти вилучають книги про Голодомор з бібліотек Луганщини
Фейкове «міністерство» на окупованих територіях Луганщини видало директиву, згідно з якою з бібліотек мають бути вилучені книжки патріотичного спрямування та про історію України.
 
Про це повідомляє Музей Голодомору.
 
Перелік із 365 назв книжок додається до листа, який вже розсилають по навчальних закладах Луганщини. Зокрема серед них є збірники документів – «Розсекречена пам’ять: Голодомор 1932–1933 років в Україні в документах ҐПУ–НКВД» (видання 2007 та 2008 років) та «Як нас морили голодом» (автор-упорядник Володимир Сергійчук).
 
В листі окупантів наголошується, що «крім видань, зазначених у списку, відбору також підлягають: література, що стосується теми голодомору в Україні, підручники, методичні матеріали, довідники з історії України», а також книжки про українських героїв та російсько-українська війна періоду 2014–2021 років.
 
«Тема Голодомору невипадково згадана в листі першою, адже йдеться про події в історії України, які активно намагається сфальсифікувати російська пропаганда. Росія руками свої істориків уже багато років намагається довести, що ніякого штучного голоду, а тим паче геноциду українців радянська влада не планувала, а голод 1932–1933 рр. виник через кліматичні умови, «перегини на місцях» та є нібито спільною трагедією всього радянського народу. Тому країні-окупанту так важливо якомога скоріше позбутися від напрацювань українських істориків, які руйнують історичні міфи, котрі впродовж 90 років ретельно створювала москва», – йдеться у дописі.
 
Вилучивши з бібліотек українські книжки, окупанти нав’язуватимуть мешканцями Луганщини брехливу історію і власне бачення історичних подій, заперечуватимуть Голодомор-геноцид, як робили це впродовж багатьох років.
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром