У Києві відкрили виставку про українське військо

24 Січня 2023, 14:09
Виставка про українське військо 1058
Виставка про українське військо

Виставку  створив Центр досліджень воєнної історії Збройних сил України.

До Дня Соборності на Контрактовій площі в Києві запрацювала банерна виставка «Сучасне військо крізь призму минулого» – інформує Український інститут національної памʼяті.

У фокусі виставки, зазначається в повідомленні, – звʼязок між сучасними Збройними силами України та героями української військової історії й мілітарними традиціями попередніх епох. Також банери розповідають про подвиги та славетні сторінки вже сучасних бойових зʼєднань і частин ЗСУ.

Зокрема, сьогодні 92 військові частини та навчальні заклади мають почесні найменування на честь героїв та славетних сторінок минулого. 36 таких найменувань висвітлені у виставці.

«Напередодні Дня Соборності представили цікавий і важливий проєкт, присвячений тим, хто захищає нашу незалежність і державність сьогодні. Збройні сили України впродовж останніх років не лише розвиваються як сучасна мілітарна потуга, а й відновлюють свій звʼязок з попередніми поколіннями українських лицарів. Одним із засобів цього є почесні найменування військових структур, в яких відображена наша історія та національно-визвольна боротьба», – сказав заступник голови Українського інституту національної памʼяті Володимир Тиліщак

Він також додав, що виставку символічно відкрили напередодні Дня Соборності, адже соборність України сьогодні захищається та утверджується на полі бою.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024