Український інститут національної пам'яті готує до Дня Соборності України ряд заходів

21 Січня 2023, 16:16
День Соборності України 1390
День Соборності України

22 січня Україна відзначатиме важливі історичні дати: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

В Українському інституті національної пам'яті розповіли, які заходи відбудуться з нагоди цих подій.

Зокрема, 22 січня його працівники організовують у Гостомелі на Київщині лекцію для військових «На захисті Соборності: українська боротьба сто років тому і нині».

А 28 січня – онлайн-лекцію про історичне значення соборності для військових з Оперативного командування «Північ» (Черкаси).

Лекція «Від Крутянського поля до Берестейського тріумфу: 105 років міжнародного визнання УНР» відбудеться 26 січня, о 17:00, в Інфоцентрі Музею Майдану. Лектор – історик і телеведучий Ростислав Мартинюк. Лекція транслюватиметься онлайн. Детальний анонс оприлюднять  незабаром.

Нині, в час, коли триває активна фаза російсько-української війни, події сторічної давнини набувають нових сенсів. На сайті Інституту можна перевірити свої знання – пройти тест на тему: «Що ви знаєте про соборність?»

Крім того, 19 січня в Український кризовому медіацентрі відбулася дискусія на тему «День Соборності: нові виклики для єдності українців». Учасники дискусії обговорили, якими були історичні передумови та особливості проголошення Акта Злуки 21 січня 1919 року, що сприяло консолідації українців та що таке  соборність України сьогодні. 

У дискусії взяв участь Ігор Каретніков, начальник відділу аналізу українського державотворення Українського інституту національної пам'яті.

Запис обговорення можна переглянути за посиланням.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром