Виставка українських картин доби Модернізму доступна онлайн

16 Січня 2023, 11:29
Виставка українських картин доби Модернізму доступна онлайн 775
Виставка українських картин доби Модернізму доступна онлайн

Художня виставка картин «В очах бурі: Модернізм в Україні 1900-1930 роки» триває у Національному музеї Тіссен-Борнеміса у місті Мадрид (Іспанія). 

Відвідати виставку можна також через віртуальний тур. Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики України Анастасія Бондар.

За її словами, одним з найважливіших завдань для культури є відкриття національного мистецтва всьому світові, а в нинішні часи – це ще й про розвінчання міфів щодо історичного контексту та самобутності українського мистецтва. 

«Виставки на кшталт «В очах бурі: Модернізм в Україні 1900-1930 роки», яка зараз триває у Національному музеї Тіссена-Борнеміса в Мадриді мають на меті показати наше, невідоме Заходу мистецтво, яке втілює нелегкий шлях самовизначення українців, а з іншої сторони доводять приналежність та синхронізованість українського мистецтва з європейським контекстом тих часів», – наголосила заступниця міністра.

Вона також зазначила, що планування експозицій та виставок в подібних музеях відбувається на кілька років вперед, тож Україна дуже цінує партнерів, що знаходять можливість інтегрувати українське мистецтво в щільний музейний календар, популяризувати та відкривати його світові.

«Над реалізацією таких проєктів працює величезна группа людей, куратори, музейники, співробітники посольства та волонтери – ви всі робите велику справу промоції української культури та наближаєте нашу перемогу. Відвідати виставку можна ще й через віртуальний тур, а завдяки кураторці Каті Денисовій та її плейлисту на Spotify, маєте можливість додати музичний супровід з сучасного українського саунду», – резюмувала Анастасія Бондар.

Виставку можна проглянути в довільному порядку або ж скористатись туром від кураторки Каті Денісової.

Читайте також: Львівська національна галерея мистецтв отримає премію імені професора Гейштора

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром