Мінреінтеграції закликає ЮНЕСКО захистити «Ханський палац» у Бахчисараї

13 Січня 2023, 16:29
Мінреінтеграції закликає ЮНЕСКО захистити «Ханський палац» у Бахчисараї 1037
Мінреінтеграції закликає ЮНЕСКО захистити «Ханський палац» у Бахчисараї

Окупаційна адміністрація російської федерації продовжує руйнувати історичну пам’ятку архітектури «Ханський палац» у Бахчисараї. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликає ЮНЕСКО посилити тиск на рф, яка несправедливо залишається постійним членом цієї організації. 

Міжнародна спільнота має вжити заходів, щоб зупинити варварське руйнування об’єктів культурної спадщини в Криму. Про це йдеться на сайті міністерства.

«Ханський палац» в Україні офіційно визнаний пам’яткою національного значення, яка внесена до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Проте агресор зневажає будь-які культурні надбання людства. Окупанти знищили Золотий кабінет Крим-Герай Хана, повністю демонтували дах будівлі та кольорові вітражі, які її прикрашали. Замість старовинного палацу наразі там зводиться металева конструкція.  

Бахчисарайський палац – єдиний у світі збережений об’єкт палацової архітектури кримських татар, пам’ятка всесвітнього значення. Для кримськотатарського народу він є головним національним і духовним символом.  

Читайте також: В Маріуполі окупанти знищили історичний «Будинок з годинником»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024