Пост про Степана Бандеру з Twitter Верховної Ради зник

03 Січня 2023, 17:10
Пост про Степана Бандеру з Twitter Верховної Ради зник 1079
Пост про Степана Бандеру з Twitter Верховної Ради зник

Пост до 114-ї річниці від дня народження Степана Бандери зник з облікового запису Верховної Ради України у Twitter після розмови прем'єр-міністрів України та Польщі.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Муларчик, повідомляє Європейська правда.

«Це знак того, що українці дослухалися до нашого голосу. Хочу дати зрозуміти, що з боку польської держави неприйнятне вшанування Степана Бандери, ідеолога українських націоналістів, який убив десятки тисяч поляків на Волині», – сказав він.

Муларчик додав, що українці мають усвідомлювати, що те, що зараз роблять польський уряд та поляки, має значно більше значення для незалежної, суверенної України.

Водночас він зазначив, що поляки «попереду ще мають роботу», оскільки, на його думку, багато українців не знають про події на Волині. 

«Я переконаний, що настане час, коли це питання буде прояснено у відносинах між нашими країнами», – сказав Муларчик.

Польське агентство РАР раніше повідомило, що 1 січня у Twitter Верховної Ради було опубліковано фотографію головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного під портретом Степана Бандери.

Допис начебто було супроводжено кількома цитатами Бандери й словами: «Нинішня боротьба йде проти Російської імперії. І ці директиви Степана Бандери добре відомі головнокомандувачу Збройних Сил» (ЄвроПравда не знайшла такого допису на жодній зі сторінок Верховної ради в соцмережах).

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що обговорить з українським колегою Денисом Шмигалем питання «героїзації» Степана Бандери на офіційних сторінках органів влади України.

Читайте також: Прем'єр-міністр Польщі назвав путіна «спадкоємцем УПА»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром