Херсонські музейники ідентифікували картини, які окупанти вивезли до Сімферополя

28 Грудня 2022, 14:42
Херсонські музейники ідентифікували картини, які окупанти вивезли до Сімферополя 1560
Херсонські музейники ідентифікували картини, які окупанти вивезли до Сімферополя
Херсонські музейники щоразу ідентифікують твори мистецтва, які російські окупанти вивезли до Центрального музею Тавриди у Сімферополі.
 
Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.
«Ще на одній світлині, відзнятій у сімферопольському Центральному музеї Тавриди одразу після пограбування Херсонського художнього музею, впізнані твори з нашої музейної колекції. Поки не всі, але дві картини сміливо додаємо до списку ідентифікованих творів, які стовідсотково були вивезені російськими мародерами до Криму», – йдеться у дописі.
Музейникам та мистецтвознавцям вдалося упізнати такі картини як: 
 
«Чорна трава». Лариса Мандрикова. З циклу «Брати наші менші». 1988. Полотно, олія.
 
Творчість миколаївської художниці відрізняється своєрідною живописною манерою та особливим композиційним мисленням. У кожній її роботі присутня доброта, любов до краси природи і життя. Мисткиня часто відгукується на актуальні проблеми суспільства, досліджує у живописі почуття, що супроводжують життєвий шлях людини.
 

«Чорна трава». Лариса Мандрикова
«Чорна трава». Лариса Мандрикова

Портрет Корсакової Л.І.. Фелікс Кідер. 1981. Полотно, олія
 
Творчість Фелікса Кідера (1938–2003) — видатне явище в історії художньої культури Херсонщини. Художник широкого діапазону, Кідер залишив величезну художню спадщину: він прославився і як живописець, і як графік, і як майстер скульптури малих форм, який завжди дивував неординарним баченням світу. Його живописні роботи вражають розкішшю та гармонією барв, своєрідністю композиції, фактурною виразністю.
 

Портрет Корсакової Л.І.. Фелікс Кідер
Портрет Корсакової Л.І.. Фелікс Кідер

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024