У Литві та Індонезії презентували україномовні аудіогіди

19 Грудня 2022, 12:22
У Литві та Індонезії презентували україномовні аудіогіди 316
У Литві та Індонезії презентували україномовні аудіогіди
Україномовних аудіогідів у світі більшає. Одразу три нові гіди готові розповідати історії видатних пам’яток у трьох країнах.
 
Про це повідомила Олена Зеленська.
 
Разом із колегою та другом першою леді Литви Діаною Наусєдєне офіційно відкрили українськомовний аудіогід у Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» – наймасштабнішому реставраційному проєкті незалежної Литви. 
 
Уперше український аудіогід презентували в Естонії, у Талліннському музеї лицарських орденів. Його обрали за відгуками, бо за популярністю цей об’єкт посідає перше місце.
 
Перший в Індонезії та регіоні українськомовний аудіогід звучить у храмі Улувату – провідній індуїстській святині Балі. До початку ХХ століття в Улувату могли входити лише члени королівської родини. А тепер шеститисячна українська спільнота країни слухатиме захопливу історію цього величного місця рідною мовою.
 
«Після російського нападу наш іще довоєнний проєкт аудіогідів набув далеко не туристичного сенсу. Тоді як Росія говорить через руйнування, ми промовлятимемо до світу й одне до одного через культуру, історію та цінності – матеріальні й духовні», – написала Олена Зеленська.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024