Помер лікар-новатор, Герой України Володимир Козявкін

17 Грудня 2022, 15:29
Володимир Козявкін 2284
Володимир Козявкін

Його вважають своїм на Млинівщині, де він народився, називають земляком у Дубні, де навчався, віддають належне  в Трускавці, де він вклав свою душу у величний храм здоров’я.

16 грудня в Трускавці  помер лікар-новатор, Герой України Володимир Козявкін (1947-2022). Його вважають своїм на Млинівщині, де він народився, називають земляком у Дубні, де він навчався і самоутвердився як лікар, віддають належне у курортному Трускавці, де він вклав свою душу у величний храм здоров’я – Міжнародну реабілітаційну клініку, і разом з однодумцями зумів реалізувати свій величезний науковий потенціал, визнали унікальність таланту Володимира Ілліча у столиці України й далеко за її межами – ідеться на фейсбук-сторінці Дубенського замку.

Смерть Володимира Козявкіна – непоправна втрата для України та світової медичної спільноти. Розроблений ним авторський Метод Козявкіна для лікування та реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч (ДЦП) – це унікальний новаторський підхід до розв'язання проблеми ДЦП, визнаний в цілому світі науковою та медичною спільнотою.
 
Він любив приїздити до Дубна, зустрічатися з однокласниками та друзями й говорив, що дубенський період життя загартував його, зробив сильним і цілеспрямованим у досягненні мети.
 
«Не хочеться говорити про Володимира Ілліча в минулому часі. Адже він не перестає жити у пам’яті його маленьких пацієнтів, яким він повернув радість життя, їхніх вдячних батьків, своїх колег, які продовжують його справу, усіх нас, хто його знав»,– зазначається в дописі. 
 
Колектив Заповідника м.Дубна висловлює найщиріші співчуття родині Володимира Козявкіна з приводу непоправної втрати.
 
Довідково: звання Героя України Володимиру Козявкіну надали 21 серпня 2001 року за визначні особисті заслуги перед Українською державою в розвитку медичної науки, розроблення принципово нових методів лікування і реабілітації хворих з органічними ураженнями нервової системи.
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром