Реставратора з Дубна нагородили «Сталевим хрестом»

16 Грудня 2022, 16:32
Роман Чернишевський 1012
Роман Чернишевський

Керівник реставраційної майстерні Дубенського замку Роман Чернишевський отримав почесний нагрудний знак «Сталевий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Військову форму, ідеться на фейсбук-сторінці Дубенського замку,  Роман одягнув 3 березня 2022 року. І хоч армійську службу раніше не проходив, проте з початком російської агресії сам, не чекаючи повістки, звернувся в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Нині він служить сапером.
 
«Про таких, як Роман Чернишевський, кажуть: у людини золоті руки. І це не лише про різьбу по дереву, у якій він справжній профі. За будь-яку роботу він береться з ентузіазмом і завше ми бачимо бездоганний результат. У замку можна побачити чимало унікальних виробів з дерева, виготовлених у реставраційній майстерні, роботою якої керує Роман. Понад 15 років він займається справою, яка йому до душі. Як виявилось, його руки, які у мирний час творять чудові речі, здатні у годину небезпеки тримати автомат, захищати рідну землю від зазіхань агресора», – зазначається в дописі.
Нагорода, яку отримав Роман, доволі символічна. На «Сталевому хресті» зображений герб князів Острозьких. І саме у палаці князів Острозьких нині розташована реставраційна майстерня, у якій він творчо працює.
 
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024