На Волині музей Лесі Українки відвідала відома акторка кіно й театру Ада Роговцева

10 Грудня 2022, 10:48
Ада Роговцева в Лесиній вітальні 1252
Ада Роговцева в Лесиній вітальні

Ада Роговцева з донькою  декламували волинянам твори Лесі Українки.

На днях у «Білому флігелі» Лесі Українки (село Колодяжне, що на Волині) відбувся літературний вечір акторки театру й кіно Ади Роговцевої – про це йдеться на фейсбук-сторінці Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.
 
Під тріскіт дров у каміні, зазначається в дописі, в «Лесиній вітальні»  Ада Роговцева та її донька Катерина Степанкова декламували твори Лесі Українки.
 
Зустрічали поважних гостей голова Ковельської військової адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак, військові та шанувальники творчості артистки.
 
Завідувачка музею Ольга Бойко зауважила, що невипадково цей літературний вечір відбувся в стінах будинку Лесі Українки, адже нещодавно Ада Роговцева виступила в ролі читця диктанту єдності «Твій дім"» і це є досить символічно, бо Лесин дім «встояв, виборсався», як у тексті цьогорічного диктанту ще з часів Другої світової війни й вистоїть й сьогодні, а Україна обов'язково переможе.
 
Захід відбувся в атмосфері домашнього затишку та спогадів Ади й Катерини про творчі моменти їх життя.
 
Гості також відвідали Літературний музей Лесі Українки, де прослухали екскурсію наукової співробітниці музею Марії Чашук.
 
 
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024