У Нововолинському історичному музеї відкрили виставку старовинних хусток

09 Грудня 2022, 15:34
У Нововолинському історичному музеї відкрили виставку старовинних хусток 1184
У Нововолинському історичному музеї відкрили виставку старовинних хусток

Колекціонерка національного одягу Марія Доліновська представила виставку хусток «Свято дівочої долі. Українська хустка: минуле і сучасність». Презентація колекції відбулася у міському історичному музеї.

У експозиції зібрані хустки з різних куточків України, Польщі, Угорщини, інших країн Європи та Азії. Загалом на виставці представили понад 150 старовинних експонатів. Про це повідомляє Нововолинська міська рада.

Під час презентації колекції, з історією української хустки познайомила директорка музею Ірина Костюк. Марія Доліновська доповнила розповідь цікавими фактами про експонати зі своєї колекції та показала кілька прикладів зав’язування хустки.
 
 
Майстриня рукоділля Валентина Зусько поділилася спогадами про національне вбрання своєї родини. Відвідувачі мали можливість примірятихустки та сфотографуватися у національному головному уборі. Знімки робив фотограф Володимир Єфімов.
 

Виставка «Свято дівочої долі. Українська хустка: минуле і сучасність» – перший захід із серії запланованих у період з 8 грудня по 8 січня в рамках благодійного Різдвяного марафону. Виставка діятиме до 26 грудня. У музеї також встановлили скриньку для збору коштів на потреби військових.

Читайте такожУ Рівному провели майстер-клас із традиційного пов'язування жіночих хусток

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
14.04.2024