Острог: музейники розповіли про свого колегу, який наприкінці листопада загинув на війні

04 Грудня 2022, 16:55
Анатолій Колесников загинув на Донеччині 880
Анатолій Колесников загинув на Донеччині

Колектив Державного історико-культурного заповідника м. Острога з глибоким болем і сумом сприйняв звістку про загибель на Донеччині свого працівника.

З початком повномасштабної російсько-української війни, ідеться на фейсбук-сторінці Острозького замку, Анатолій Колесников уже 9 березня пішов до війська, щоб зі зброєю захищати Українську державу.
 
Анатолій Колесников працював у Державному історико-культурному заповіднику м. Острога майже двадцять років. Народився він в Острозі. Після закінчення загальноосвітньої школи навчався в професійно-технічному училищі. У 1994 – 1996 роках проходив строкову службу в лавах Української армії на Одещині. Потім деякий час працював в Острозькому будинкоуправлінні. Згодом здобув професію шофера.
 
З 12 листопада 2003 року працював водієм у Державному історико-культурному заповіднику м. Острога. Багато доводилося виїжджати з виставками, перевозити різноманітні експонати та інше. Йому ніколи не потрібно було нагадувати, що експонати мають бути збережені від пошкоджень при перевезенні. Активний в громадському житті колективу, товариський, надійний.
 
З початком російської агресії в 2014 році Анатолія мобілізували до Збройних сил України. З 28 травня 2015 по 21 липня 2016 року проходив службу згідно З указом Президента України «Про часткову мобілізацію». Двічі брав участь в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України на території Донецької та Луганської областей. Після демобілізації повернувся далі працювати водієм у заповіднику.
 
Колеги чекали 8 грудня, щоб привітати Анатолія з 47 днем його  народження, та не судилося: 29 листопада він загинув. Але він житиме в серцях та пам'яті колективу. Слава Герою!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024