В Острозі відкрили виставку «Україна: війна за незалежність»

26 Листопада 2022, 17:48
Виставка в Острозькому замку 767
Виставка в Острозькому замку

На виставці експонуються  українські військові нагороди артефакти війни та історія бригад ЗСУ.

25 листопада в Острозькому замку відкрили виставку «Україна: війна за незалежність» – інформують на фейсбук-сторінці цього закладу.
 
У експозиції представлені українські військові нагороди артефакти війни,  історія бригад ЗСУ. Виставку організували Державний історико-культурний заповідник м. Острог та з Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді в рамках виконання обласної програми національно-патріотичного виховання 2021-2025.
 
Відкриття виставки, зазначається в повідомленні, підтверджує нашу незламність. 
«Вони думали що вимкнуть світло та посіють в нас страх, але ж ні! Ми захоплюємося і славимо ЗСУ, а московська зброя лежить під ногами», – сказав на відкритті  Віталій Ундір, заступник голови Рівненської обласної ради.
 
А Андрій Брижук, заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника міста Острог зазначив, що близькою для нас сторінкою історії ЗСУ є представлення 30 механізованої бригади ім. Костянтина Острозького. У цій виставці представлені шеврон бригади та пам'ятна монета «Битва під Оршею».
 
Російська агресія супроти України, за словами Олександра Денисюка, заступник директора Рівненського центру національно-патріотичного виховання молоді, – це чергова спроба російського імперіалізму знищити нашу історію та культуру, хребет нашої нації. Тому такі виставки документують дійсність нашої війни за свою свободу. 
 
 
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024